Estas en » Weblog de Montaña » Archivo de reseñas » » Gómez-xalmet-la Prenyada
Escalada en roca | Montserrat - Sant Benet
Gómez-Xalmet-La prenyada
Tipo de Entrada: RESEÑA | 5 Comentarios | 1 visitas

Via impresionant! ja sols mirar la roca, es el camí mes evident i t'agafem ganes de pujar (ja portava així casi un parell d'anys!!!) Roca molt bona, i via divertida. Sense ser dificil, te els parabolts justos, com casi tot a Montserrat...Ara fer-ho amb boira, va ser impresionant! veure aparaixer els gorros al davant després d'un cop aire no te preu!!!!


 

Primera tirada, sortira amb A0
 

Segona tirada, de sabina en sabina...
 

Tercera, amb el friend a mig cami...
 

Fisura de la 4 tirada, poc protegida...
 

Última tirada i cap a casa!
 

Accés:
Per arribar a aqueta via cal pujar fins al Monastir de Montserrat i aparcar dintre, pagant religiosament o aparcar fora, que es el que passa si arribes tard....

Aproximació:
Desde el monastir cal pujar per les escales que es troben al final del complex, cap a la dreta, direcció al Sant Benet, un cop passat el pas dels francesos, girar a la dreta, seguint marques fins al refugi de Sant Benet, passem al seu darrera i seguir el camí que va pel darrera, a uns 25 metres, pujar per unes pedres a ma dreta i trobem el camí que ens porta per la base de la pared fins a peu de via. Facilment identificable, es una canal-ximenea amb un parell d’arbres al mig i que en la part superior es tanca. Veurem un parabolt al mig de la canal.
Total, aproximació es directa amb uns 45 minutets.

Descripció

Dificultat: 6a o V/A0

Orientació: Sur

Via: 145 metres

Material:   Via equipada amb parabolts, burils i algún clau.....Reunions amb parabolts.
Cal portar, cintes expres, bagues per sabines, i nosaltres vam utilitzar un parell de friends, mitjants en un parell de llocs on allunyaven un pel els seguros.

Descens: Desde el cim, cap a l’esquerra trobarem una instalació per rapelar molt nova. En 20 metres ens deixa a una canal per la que baixem fins al camí.

Descripció de l’itinerári:

Llarg1: IV+, 6a, V (ressenyes marquen V+) Diedre d'entrada IV+, Fisura 6a (es pot passar bé en A0), sortida de l'A0: V
Burils, parabolts i savines. Es pot posar algun friend per evitar la sortida en V Comença entre les arrels d’uns arbres cap a la canal, sols hi ha un parabolt, i un parell d’arbres fins la ximenea, aquí pujar recte, un cop ens escup cap a fora, un altre parabolt i burils a seguits que ens ajuden a fer tot amb A0. La soritda en lliure está un pelet pulida, raó per la cual vam posar un friend mitja-gran, en una fisura molt bona, i ja arribes a reunió(equipada per rapelar.

Llarg 2: -V - Dificil posar Friends
Surt pel clau que veiem a esquerra, i segueix tota la placa amunt, reseguint tota la fisura que tenim a la dreta, tres sabines i algún parabolt ens porten fins la propera reunió.

Llarg 3: (V, IV, III (ressenyes marquen V-)Parabolts, tros més fàcil net) Un altre cop en placa cap a l’esquerra, pujem amb la fisura-diedre a la dreta, del primer al segon parabolt hi ha una excursió maca, i vam posar un friend mitja per evitar algun problema major..... recte amunt fins una sabina, d’aquí surtim a la dreta i recte per una fisura, fins un arbre, passat aquest hi ha un pla, i cap a la dreta trobarem una reunió al terra. Nosaltres la vam montar a l’arbre, ja que la corda fregava menys.

Llarg 4: IV (ressenyes marquen IV+)Tres parabolts
Sortida cap a l’esquerra, (recte amunt desde l’arbre), trobem un parabolt, pujarem fins la fisura que trobem que va de dreta a esquerra, on vam posar un altre friend mitja per que no hi a res(es III+)...per aquesta fisura cap a l’esquerra trobarem una reunió, que no montarem, seguirem flanquejant cap l’esquerra, ja per terreny mes facil, fins al nostra reunió.

Llarg 5: IV, III (ressenyes marquen IV+)
Recte amunt dos parabolts ens portarant fins al cim. Hi ha un spit al terra. Si baixem cap a l’esquerra, trobarem una instalició de rapel molt nova desde on també es pot asegurar.


Participants:

Antxi i Llorenç


5 Comentarios
Enviado por Luisin el Monday 6 de November de 2006

“Només preguntar-te per l'estat de la roca al diedre, està molt rentada? I ja de pas em confirmes que el V+ de la primera es pot fer en A0. Gràcies i enhorabona per la via!”
Enviado por Aspavil el Monday 6 de November de 2006

“Bones, i gracies!!!
la roca es MOLT BONA en general, sols vaig trobar un pel pulit una bustia impresionant a la sortida de l'artificial, on hi vaig posar el friend, i en el mateix lloc un parell de peus, la resta res...
La primera tirada es un IV+ fins la ximenea, per la cual es puja molt facil, un cop surts fora comença el A0 o V+. Tot el V+ es pot fer amb A0, es una serie de parabolts i burils, i alguna xapa recuperable...per mi, com a cutrecalador que soc, fet amb A0 i el friend a la sortida(també A1), no passa de V.Aspavil!

Enviado por Luisin el Thursday 9 de November de 2006

“Gràcies per la informació! La poso a la llista d'espera. Ja la vaig fer fa vint-i-tants anys, i el tram de V+ el recordo de V o +, molt difícil vaja! I per cutrescaladors nosaltres, que amb els 50 bufant-nos el clatell només volem passar-ho bé. A veure si coincidim per alguna paret d'aquestes.

Salut i muntanyes!”
Enviado por Aspavil el Thursday 9 de November de 2006

“Je je je!!!
ups!!!! ja fa uns anyets!!! Segur que algun dia coincidirem per alguna via! com pots veure per les meues resenyes, es el tipus de via que visitem mes! Máxim V+ en lliure, i moltes tirades de IV+!!! be, per divertir.-se!!
Ens veiem per les parets!A veure si cuan tinc 50 i tants, puc estar com vosaltres!
Salut!
Aspavil”
Enviado por Joan el Saturday 21 de November de 2009

“Aquest matí hem fet l'excel.lent via. Enhorabona pels que la van reequipar (amb els parabolts justos) i enhorabona pels que han decidit que sobrava una reunió (la 4) i un parabolt (el segón de la darrera tirada). Així, tot ha quedat més natural (els espàrrecs a l'aire), molt més perillós i aquests homes-escaladors a qui tan tots admirem poden estar contents. En fi, millor que porteu 3 xapes i 3 famelles per reconstruïr la darrera reunió i el parabolt (casualment, els magnífics desequipadors han decidit deixar el buril amb xapa rovellada del costat del segon parabolt de la darrera tirada. Així encara és més fàcil que es mati algú).”


Añadir nuevo comentario
Usuario de Madteam.net No usuario
Vista Previa 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook